Op 9 maart 2017 is Deurwaarderskantoor Bouwhuis & Smit te Hoorn als één van de eerste gerechtsdeurwaarderskantoren in Nederland gecertificeerd conform de nieuwe ISO9001:2015 kwaliteitsnorm. Aan de hand van deze nieuwe kwaliteitsnorm zijn niet alleen alle werkprocessen zo optimaal mogelijk ingericht, maar worden ook de risico’s tot een minimum beperkt.

Naast de nieuwe ISO9001:2015 kwaliteitsnorm heeft Bouwhuis & Smit ook de richtlijn ISO26000:2010 voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en de branche specifieke KBvG Normen voor Kwaliteit in de werkprocessen geïntegreerd. Hierdoor wordt zo optimaal mogelijk rekening gehouden met de belangen van de opdrachtgevers, maar ook met die van de schuldenaren. Bouwhuis & Smit wil schuldenaren ondersteunen en waar mogelijk begeleiden om de verdere schuldenproblematiek te voorkomen. Het kantoor speelt hiermee in op de behoefte van uit de overheid om maatschappelijk verantwoord te incasseren.

Om alle normen en richtlijnen zo effectief mogelijk in de organisatie te integreren heeft Bouwhuis & Smit gebruik gemaakt van de expertise van Aqturion. Aqturion is een gerenommeerd adviesbureau binnen de incasso- en gerechtsdeurwaardersbranche en heeft specifiek voor gerechtsdeurwaarderskantoren een kwaliteits- en informatiemanagementsysteem ontwikkeld waarin alle normen en richtlijnen zijn geïntegreerd. Hierdoor kon de implementatie van alle normen eenvoudig verlopen en kon de certificering effectief worden uitgevoerd. Bouwhuis & Smit vervult met het nieuwe kwaliteitsmanagementsysteem een pioniersrol binnen de branche op het gebied van kwaliteitsborging en de maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Op de foto: Mr. Henk Smit, gerechtsdeurwaarder en Wiebe-Bart Veenstra, vennoot Aqturion.